Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tuinkers

(Lepidium sativum, Kruisbloemenfamilie)

WIST JE DIT
Tuinkers is afkomstig uit Noord-Afrika. De smaak van tuinkers varieert van pittig tot scherp. Er is een fijne en een grove soort.
Tuinkers wordt gegeten als het een paar dagen oud is en dan alleen nog bestaat uit een steeltje en wat kleine blaadjes. Je eet eigenlijk het kiemplantje.

IS FAMILIE VAN…
Tuinkers smaakt nogal sterk en het zal je niet verbazen dat de plant familie is van de mosterdplant.
Tuinkers wordt ook wel sterrekers of bitterkers genoemd en

HOE MAAK JE ZE KLAAR?
Tuinkers knip je af. De resten van het zaadje en de wortel blijven dus zitten. Als je met schone handen hebt geoogst en netjes hebt gewerkt hoef je de tuinkers later niet meer te wassen. Tuinkers die je in de vensterbank hebt laten groeien op een stuk keukenpapier zijn natuurlijk helemaal schoon.

 

Ga naar boven