Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Aardappelsalade

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 kg koude aardappelen
2-3 eetlepels slaolie
2-3 eetlepels azijn
1 kleine ui

takje peterselie
1 teentje knoflook
zout
peper
mosterd

pan
mesje
snijplank

 

Bereiding  (30 - 40 minuten)

Kook aardappelen (zie recept gekookte aardappelen) of gebruik een rest gekookte aardappelen van de vorige dag. 
Maak de ui schoon en snijd deze fijn
Vermeng de fijngesneden ui met olie, azijn, zout, peper en mosterd.
Pers het teentje knoflook hierboven uit.
Roer het geheel door elkaar totdat er een soort saus ontstaat.
Snijd de aardappelen in plakken of stukken en meng deze door de saus.
Laat dit mengsel enkele uren staan.
Snijd de peterselie fijn en meng dit vlak voor het opdienen door de aardappelsalade.

Ga naar boven