Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
1 venkelknol |
2 eetlepels olijfolie |
schaal |
|
Bereiding (15 minuten)
Doe olijfolie, azijn en mosterd in het kopje.
Doe er een beetje zout en peper bij.
Roer het goed door elkaar.
Draai met de blikopener het blikje mandarijntjes half open.
Draai het blikje om boven een glas om het sap op te vangen.
Draai het blikje helemaal open.
Schil de ui en snijd die in kleine stukjes.
Snijd de paprika in twee helften.
Haal de pitjes en de witte gedeelten uit de paprika.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Spoel de venkel schoon.
Snijd de venkel in kleine stukjes.
Schil de komkommer met de dunschiller.
Snijd de komkommer in kleine stukjes.
Doe alles in de schaal en roer het door elkaar.
Giet de dressing uit het kopje over de schaal.