Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
1 bosje radijzen |
2 lepels olijfolie |
snijplank |
|
Bereiding (20 minuten)
Snijd de blaadjes van de radijzen af.
Was de radijzen goed en snijd het worteltje eraf.
Snijd de radijzen in dunne (2 millimeter dik) plakjes.
Schil de ui en snijd die daarna in kleine stukjes.
Roer zout, peper, mosterd, olie, azijn en honing door elkaar in een grote kom (bijvoorbeeld een soepkom).
Klop 1 minuut met de garde alles goed door elkaar.
Meng de plakjes radijs door de saus.
Laat het een uur staan, zodat de saus er goed in kan trekken en roer het af en toe nog even door.