Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
150 gramrucola |
4 eetlepels olijfolie extra vergine |
koekenpan |
vergiet |
Bereiding (15 minuten)
Bak twee eieren in de koekenpan.
Snijd de gebakken eieren in niet al te grote stukken en doe deze in de schaal.
Verkruimel de ricotta boven de schaal.
Was de rucola in kleine porties tegelijk in de vergiet.
Laat het water goed uitlekken en doe alles in de schaal.
Knip de basilicum in heel kleine stukjes boven de schaal.
Klop met de garde een dressing van citroensap, olijfolie en suiker in de maatbeker.
Doe er een snufje zout en peper bij.
Schenk de dressing uit de maatbeker over de schaal met rucola.
Roer het nog een keer goed door.
Niet-vegetarische tip:
Snijd 75 gramparmaham in kleine stukjes en roer het erdoor.