Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
krop sla |
1 theelepel mosterd |
soepkom |
|
Bereiding (15 minuten)
Roer zout, peper, ui, mosterd en de siroop door elkaar in een soepkom.
Klop met de garde hierbij de olie en de azijn.
Dit is de dressing.
Verwijder de lelijke en bruine bladeren van de sla.
Haal rest van de bladeren los van de krop.
Was de sla heel goed en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Scheur de bladeren in kleinere stukken en doe ze in de slakom.
Meng de dressing pas vlak voor het eten met de sla.
Strooi de klein geknipte bieslook over de sla.
Nu mag je het een salade noemen.
Dressing van de Tooroptuin saladeles in mei 2012:
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel ketchup