Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tooroptuinsalade

Nodig:

 

 

Keukenspullen:

(per persoon)
1 blad botersla
1 blad rode sla (lollo rosso)
1 blad ijsbergsla
1 blad rode biet
5 bladeren snijbiet

(per persoon)
1 bloem viool
2 bladeren bieslook
3 bladeren sjalot
1 blad knoflook

(voor 5 of 6 personen)
3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel frambozenlimonadesiroop
halve theelepel zout

schudpotje
snijplankje
schaar
slabestek
slakom

Bereiding (10 minuten)
Was de bladeren van botersla, rode sla, ijsbergsla, rode biet en snijbiet goed schoon.  (Niet alleen schoonspoelen, maar ook schoonwrijven.)
Schud het water van de bladeren of gebruik een slacentrifuge en scheur ze in kleine stukjes boven de slakom.
Was de bladeren van de kruiden (bieslook, sjalot en knoflook) als dat nodig is.
Knip de bladeren van bieslook, sjalot en knoflook in een bosje tegelijk met een schaar in kleine stukjes boven de slakom.
Doe olijfolie, rodewijnazijn, frambozenlimonadesiroop en zout in een potje en schud het goed door elkaar. Dit is de dressing.
Gebruik per persoon één eetlepel van de dressing. Verdeel dit in de slakom. (De rest van de dressing is voor morgen.)
Hussel alles goed door elkaar met het slabestek.
Verdeel de sla over de borden en leg overal 4 gekleurde blaadjes van de viool op. (De groene blaadjes niet gebruiken.)
 

Ga naar boven