Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Zoete wortelsalade

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

20 parijse wortelen
of zomer wortelen
1 sinaasappel
4 theelepels honing
4 eetlepels olie

 

keukenmesje
dunschiller
rasp (of keukenmachine)
sinaasappelpers
maatbeker
garde

 

Bereiding (15 minuten)
Schrap de wortelen schoon of schil ze met een dunschiller.
Was de wortelen en rasp ze grof (met een rasp of in de keukenmachine).
Rasp de schil van de sinaasappel met een rasp. Dan heb je sinaasappelrasp.
Pers de sinaasappel uit met een sinaasappelpers. Dan heb je sinaasappelsap. 
Is de honing niet vloeibaar, zet het potje dan in warm water of doe wat honing in een schaaltje en zet dit een paar seconden in de magnetron.
Klop in de maatbeker sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing, olie en zout en de peper. Dit is de dressing.
Roer de dressing door de geraspte wortels.
 

Ga naar boven