Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Bieslooksoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

2 groenten bouillon tabletten.
1 grote bos bieslook.
125 milliliter slagroom
125 milliliter koksroom
4 eetlepels bindmiddel

zout
peper
nootmuskaat
soeparoma

garde
schaar
pan
eetlepel

 

Bereiding (10 minuten )
Was de bieslook.
Bewaar een theelepel bieslooksnippers om er als laatste over te strooien.
Klop de slagroom met de garde 3 minuten.
Knip de bieslook in stukjes van een paar millimeter lang.
Doe 1 literwater in een pan
Verkruimel boven de pan de bouillon tabletten en laat dat koken.
Roer een paar keer om de bouillon te laten opslossen.
Roer de slagroom, de koksroom en de geknipte bieslook erdoor.
Doe het bindmiddel erbij en weer een paar keer roeren.
Een snufje zout, peper en nootmuskaat erbij. En nog even roeren.
Even proeven of er nog wat soeparoma bij moet.

Als de soep op de borden of in de soepkommen zit strooi je de laatste bieslook blaadjes erover.

 

Ga naar boven