Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
100 gram brandnetelbladeren |
20 gramboter |
handschoenen |
knoflookpers |
Bereiding (30-45 minuten, bladeren plukken 30 minuten)
Schil de knoflook , de ui en de aardappel.
Snij de aardappel en de ui in kleine stukjes. Zo klein als het topje van je pink.
Doe je handschoenen aan en pluk alleen de bovenste helft van alle bladeren van de brandnetelplant. Laat de bloemen zitten en gebruik ook stengels niet.
Doe de bladeren in de vergiet.
Spoel de bladeren schoon onder de kraan.
Doe 300 milliliter water in de maatbeker. Doe er brandnetelbladeren bij tot de beker halfvol is.
Roer met de staafmixer de bladeren goed fijn en doe er steeds bladeren bij tot alles fijn is.
Maak de maatbeker leeg in de soeppan en doe er nog een liter water bij.
Doe de aardappel stukjes erbij.
Met de knoflookpers pers je de knoflookteentjes fijn boven de pan.
Doe de groentebouillonblokjes in de pan.
Zorg dat het gaat koken.
Roer elke 4 minuten met de houtenlepel in de pan.
Doe na 15 minuten de boter en de bloem erbij en roer nog een keer goed door.
Doe er een snufje zout, peper en nootmuskaat bij. Wel even proeven.
Na 20 minuten koken is je soep gaar.