Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Knolselderij en pastinaaksoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

250gram, knolselderij
250 gram pastinaakblokjes gesnede,
150 gram ui gesnipperd
takje tijm
2 laurierblaadjes

1 literbouillon
10 gram boter
peper en zout
4 plakjes toastbrood in kleine blokjes gesneden,
olie

snijplank
groot keukenmes
keukenmesje
dunschiller

vergiet
soeppan
koekenpan

Bereiding (30-60 minuten)
Snij de knolselderij in schijven van een centimeter dik met het grote mes.
Schil de schijven met het kleine mesje. Daarna goed afspoelen.
Snij de schijven in kleine blokjes van een centimeter groot.
Schil de pastinaken met de dunschiller. Daarna goed afspoelen.
Snij ze daarna ook in stukjes van een centimeter.
Spoel alle pastinaak en knolselderij nog een keer schoon in de vergiet.
Smelt wat boter in de soeppan, doe de groenten en het takje tijm toe en giet er de bouillon bij.
Kook de soep ongeveer 30min., neem het tijmtakje eruit en roer de soep goed door.
Breng ze opsmaak met peper en zout.
Bak de stukjes toastbrood in de koekenpan in wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Schep ze uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de soep in diepe borden en stooi de stukjes gebakken brood over de soep.

 

Ga naar boven