Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Knolselderijsoep
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
halve knolselderij |
theelepel kerrie |
theelepel |
|
Bereiding (30-60 minuten)
Schil de ui en de knolselderij en snij ze in blokjes van een centimeter.
Doe het in de 10 seconden in de keukenmachine in 10 porties.(Dus niet alles tegelijk.)
Smelt de boter in de soeppan en doe alle ui en knolselderij erbij.
Strooi de kerrie erover.
Laat alles ruim 5 minuten bakken en doe dan de bouillon toe.
Laat het 30 minuten koken op zacht vuur
Roer de de mosterd, azijn en de creme fraiche erdoor.
Maak het lekker met witte peper, worcestershiresaus en zout. (Proeven)