Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Koude cougette-venkelsoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

500 gcourgette
2 venkelknollen
2 knoflooktenen
2 eetlepel olijfolie
750 ml bouillon

125 ml crème fraîche
fijngeknipte bieslook
zout en peper

keukenmesje
snijplank
soeppan

knoflookpers
houten lepel
aardappelstamper

Bereiding (30 – 40 minuten)
De uiteinden van de courgettes afsnijden. Venkelknollen schoonmaken.
Courgettes en venkel in grove stukken snijden (van 2 cmgroot).
Olijfolie in een soeppan 30 seconden heet laten worden.
Dan de courgette en venkelknol stukken erbij.
De knoflook boven de pan uitpersen en alles op niet te hoog vuur 3 minuten bakken.
Bouillon in de pan gieten en aan de kook brengen.
Groenten ongeveer 10 min. koken. Soepgroenten fijn stampen met de aardappelstamper.
Snufje zout en peper erover en even proeven.
Laat de soep afkoelen (niet in de koelkast).
Crème fraîche erdoor roeren, de soep in kommen schenken en de bieslook erop strooien.

 

Ga naar boven