Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Onkruidsoep

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

300 gramaardappelen
2 liter water
2 bouillon blokjes

onkruid
een bloem van de bieslook
zout en peper
1 kopje melk

twee flinke pannen (4 liter)
snijplank
keukenmesje

vergiet
aardappelstamper
pannenlappen

Bereiding  (30 - 40 minuten)
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe het water in een pan en verkruimel de bouillonblokjes.
Daarna de aardappelen erbij en laat dit in 20 minuten gaar worden.
Haal van de onkruiden (vogelmuur, brave hendrik, ganzenvoet, knopkruid, brandnetel, paardenbloem) de blaadjes af.
Was de blaadjes heel goed in het vergiet.
Snijdt de blaadjes op de snijplank heel erg klein.
Giet de aardappelen af boven een tweede pan en bewaar het kookvocht in de tweede pan.
Stamp met de een stamper aardappelen fijn. Als je geen stamper hebt kan het ook met een vork.
Doe het kookvocht er weer bij, en roer even stevig door.
Doe de melk of koffiemelk er bij en ook het onkruid en breng alles weer aan de kook.
Laat de soep 2 minuten koken en dik worden.
Proef de soep. Doe er als je wilt nog peper en zout bij.
Strooi er het uit elkaar gepulkte bloemetje van de bieslook overheen om het er feestelijk uit te laten zien.

 

Ga naar boven