Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
300 gram maïs uit blik zonder vocht |
1 ui in stukjes |
keukenmesje |
|
Bereiding (20-30 minuten)
Ui schillen en in stukjes snijden.
Boter smelten en het uitje bakken in de koekenpan.
Knoflook, koenjit en komijn even meebakken.
Maïs uit je tuin uitpellen en de stampertjes (dit zijn de draden)eraf trekken in stukken van 4 centimetersnijden.
De stukken op de snijplank leggen en van boven naar beneden de korrels eraf snijden. PAS OP. SCHIET NIET UIT MET JE MES.
Het mengsel uit de pan samen met maïskorrels pureren in de blender. (Zorg dat het deksel er goed op zit, anders zit jij en de hele keuken eronder.)
Opnieuw een beetje boter smelten en de puree al roerend 5 minuutjes bakken.
Doe alles in de soeppan.
Bouillon en melk erbij en aan de kook brengen.
Crème fraîche, de rest van de maïs en de peper toevoegen (klein beetje overhouden voor garnering!)en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zout en peper erbij doen en even proeven of het genoeg is.