Voor 4 personen

Nodig: Keukenspullen:
10 radijzen met bladeren keukenmesje
1 grote ui snijplank
1 grote aardappel gewone pan
1 teen knoflook houten lepel
2 eetlepels olie (om te bakken) staafmixer
2 bouillonblokjes (voor groenten- of kippenbouillon)  
1 liter water  
125 gram crème fraîche  
peper  
zout  
 
Bereiding (30-40 minuten)
Schil de ui en snijd in kleine stukjes.
Schil de knoflook en snijd in kleine stukjes.
Snijd de bladeren en de worteltjes van de radijzen af.
Bewaar de bladeren en gooi de worteltjes weg.
Was de radijzen en de bladeren.
Snijd de 10 radijzen doormidden zodat ze stevig liggen en snijd ze daarna in dunne plakjes (van 2 millimeter).
Snijd de bladeren van de radijzen in grote stukken.
Schil de aardappel en snijd deze in stukken van ongeveer 2 centimeter.
 
Doe de olie in de pan en maak warm op een halfhoog vuur.
Bak de ui en knoflook 2 minuten in de pan.
Doe de bladeren van de radijzen er bij en bak 2 minuten mee.
Doe het water erbij.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en laat die voorzichtig in het water vallen.
Doe de stukken aardappel erbij en wat peper en zout.
Zorg dat dit gaat koken.
Laat 20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Doe de plakjes radijs en de crème fraiche erbij.
Schep de soep op.

 

 

Ga naar boven