Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
|
Keukenspullen: |
10 !!! teentjes knoflook |
2 eetlepels honing |
100 gramchorizo (spaanse worst) in kleine stukjes |
1 flinke koekenpan |
Bereiding (30-40 minuten)
Maak de 10 teentjes knoflook schoon (schillen en niet snijden).
Doe de boter in de koekenpan, en pers de knoflook-teentjes met de knoflookpers in de koekenpan. Laat heel zachtjes op het vuur tot het een beetje bruin begint te worden. Doe dan de ui er bij en als je niet vegetarisch wilt eten de chorizo. Laat zachtjes bakken tot de ui een beetje doorzichtig begint te worden.
Doe nu alles uit de koekenpan over in een grote pan, doe er het water, de bouillonblokjes, de olijfolie, de honing, citroen, de pepertjes en de peterselie bij, en laat alles aan de kook komen. Kook nog vijf minuten door en serveer.