Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Bieslookkwark

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

1 bosje bieslook
250 gram kwark
1 ei
1 sjalotje

1 eetlepel mosterd
zout
witte peper
1 theelepel milde paprikapoeder

schaar
keukenmesje
snijplank
eierscheider

kopje
schaaltje
lepel
 

Bereiding (10-20 minuten )
Leg de eierscheider op het kopje en breek het ei erboven.
Doe de kwark met de eierdooier in het schaaltje en goed roeren.
Het sjalotje schillen en in heel kleine stukjes snijden en met de mosterd door de kwark roeren.
De bieslook afspoelen, klein knippen (stukjes van een paar millimeter) en de helft door het mengsel doen.
Het kwarkmengsel met zout, mosterd, peper en paprikapoeder lekker maken. (Even proeven.)
Strooi de rest van de bieslook erover.

Ga naar boven