Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Groentenkoekjes

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

2 eetlepels olie
1 zak Hollandse roerbakmix (400 g)
100 g bloem
2 eieren

zout
peper
1 appel
150 ml yoghurt halfvol

oven
bakplaat
bakpapier
wok of koekenpan
spaan (lepel met gaatjes)

schaaltje
bord
rasp

Bereiding (25 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de wok op het vuur en laat de olie in 30 seconden heet worden.
Roerbak hierin de groenten 4-5 minuten, en doe er een beetje zout en peper en peper bij.
Bestrooi de groenten met de bloem, en roer daarna de eieren erdoor.
Leg op de bakplaat het bakpapier.
Schep met de spaan (met zo min mogelijk vocht uit de wok) op de bakplaat op enige afstand van elkaar 10 hoopjes groentemengsel.
Bak ze in 20-25 minuten gaar in de oven.
Laat de koekjes op een apart bord een kwartier afkoelen.
Schil de appel en rasp die in het schaaltje en roer de yoghurt erdoor.
Serveer dit als dip bij de groentekoekjes.

 

Ga naar boven