Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Toast met ei en tuinkers

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

tuinkers
1 tomaat
4 sneetjes oud brood
4 hardgekookte eieren

tomatenketchup
boter
zout

broodrooster
of een koekenpan
mes
snijplank

 

Bereiding (15 minuten)
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
Of bak het brood in een koekenpan. Na twee minuten bakken de sneetjes omdraaien.
Besmeer de sneetjes met boter.
Snij het gepelde ei en de tomaat in plakjes.
Beleg de boterhammetjes met de plakjes ei en tomaat.
Leg de gewassen tuinkers daar bovenop en doe er hier en daar een beetje tomatenketchup op.
Strooi er een klein beetje zout over.

 

Ga naar boven