Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Tuinbonen-zalmomelet

Nodig:

 

Keukenspullen:

 

6 eieren
200 g gerookte zalm
3 bosuitjes
350 gram gepelde tuinbonen (= ongeveer 1 kg ongepelde tuinbonen)

 

3 gram boter
2 theelepels dille
zout en peper

snijplank
keukenmesje
garde
beslagkom
pan
vergiet
koekenpan

 

Bereiding: (25 minuten)

Pel de tuinbonen.

Doe de bonen in de pan en doe er water bij tot de bonen precies onder water staan.

Laat de bonen 10 minuten koken.

Zet de vergiet in het aanrecht en giet de pan met bonen er in leeg.

Snij de bosuitjes in kleine stukjes van een halve centimeter.

Snij de zalm in kleine stukjes.

Breek de eieren in de beslagkom.

Roer met de garde het eiwit en de dooiers door elkaar.

Smelt in de koekenpan de boter.

Doe de zalmstukjes, de gesneden bosui en de tuinbonen erbij.

Giet de eieren uit de beslagkom erbij.

Strooi er een beetje zout en peper over.

Draai het vuur op de laagste stand en laat het 15 minuten staan.

 

Ga naar boven