Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.
Nodig: |
|
Keukenspullen: |
|
500 gram wortelen |
|
keukenmesje |
sinaasappelpers |
Bereiding (20 minuten)
De wortelen wassen en raspen.
Pers er daarna met behulp van een groentenpers of vruchtenpers sap van.
Of gebruik een keukenmachine of een blender als je geen vruchtensappers hebt.
Dan moet je het prutje wel door de zeef doen.
Pers de sinaasappel en de citroen uit met een gewone sinaasappelpers.
Meng het sap van de wortelen met het sap van de sinaasappel en de citroen in de maatbeker.
Doe er nog de eetlepel honing en het glas yoghurt bij.
Flink roeren.
Zet het een uurtje in de koelkast of doe een ijsblokje in ieder glas.