Voordat je begint met koken...

Voordat je begint met koken zorg dan al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Handig om te gebruiken is een kookwekker. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.

Koken kun jij ook: je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Wat zijn schooltuinen.

Kinderen van groep 6 of 7 van de basisschool beginnen in januari met schooltuin lessen. In november zijn de laatste lessen, de kinderen zitten dan niet meer in groep 6 maar in groep 7. De eerste lessen zijn om voortebereiden en worden binnen, in een lokaal, gegeven. Vanaf eind maart krijgen alle kinderen een eigen stukje grond dat ongeveer 7 tot 10 vierkante meter groot is. De meer dan 30 verschillende soorten bloemen, kruiden en groenten planten of zaaien de kinderen zelf.

Behalve planten, zaaien en natuurlijk onkruid wieden laten we ook vogels, insekten en andere kleine beestjes zien. Op veel tuinen is een imker. Daar wordt dan ook "Bijles" gegeven.

De oogst van de schooltuin nemen de kinderen zelf mee naar huis. Op veel tuinen wordt ook oogst gebruikt om er iets lekkers of moois van te maken. Een paar voorbeelden zijn: Calendulazalf (van de goudsbloem), salade, sambal, chips, kruidenazijn, schooltuinsoep en een bloemstukje.

Ga naar boven